Načítám...
  Zpět na výpis
Justin Sonnenburg, Erica Sonnenburgová: Zdravá střeva

Poznejte tajemství mikrobioty a získejte dlouhodobou kontrolu nad svou váhou, náladou a zdravím.

EAN: 9788075559999

Akční cena s DPH:
250.00 Kč
Původní cena s DPH:
309.00 Kč
Ušetříte:
59.00 Kč
Běžná cena:
309.00 Kč
Doprava OSOBNÍ ODBĚR/Provozovna - Javorník - dle předem domluvy s DPH:
0.00 Kč ?PLATÍ JEN při předem platbě na účet: 2100031284/2010.
Doprava PPL zásilka/bank. převod + dobírka ČR - PONDĚLÍ - PÁTEK s DPH:
100.00 Kč
Doprava PPL zásilka bank. převod + dobírka -Slovensko - PONDĚLÍ - PÁTEK s DPH:
180.00 Kč
Dostupnost:
skladem
Skladem:
20 Ks
Počet:
Ks
Informace o produktu

Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikrobů, než kolik má vaše tělo buněk? 
Zdravá střeva shrnují nejnovější poznatky o spojitosti mezi vašimi mikroby a vaším zdravím.
Novinky z trendujícího a slibného směru lékařského výzkumu změní váš pohled na způsob,
jímž se stravujete a jakým přemýšlíte o svém těle.

Vědci Justin Sonnenburg, Ph. D. a Erica Sonnenburgová, Ph. D. jsou průkopníky v jedné
z nejrevolučnějších oblastí zkoumání lidského zdraví. Na Stanfordově univerzitě odhalují vztahy mezi lidským tělem a biliony organismů, které v něm sídlí a jež souhrnně nazýváme mikrobiota.

Věděli jste, že ve střevech průměrného obyvatele západu žije až o třetinu méně mikrobiálních kmenů než ve střevech lidí z oblasti Amazonie?

Mikroorganismy v našem střevě zásadně ovlivňují to, zda jsme nemocní, nebo zdraví, štíhlí,
nebo obézní, dobře naladění, nebo náladoví. Vinou změny našeho jídelníčku, nadužívání antibiotik, všudypřítomné dezinfekce a vůbec omezeného přístupu ke „špíně“ zahrad a lesů však stojí naše mikrobiota na prahu vyhynutí. To může být hlavní důvod, proč naše tělo mnohdy nefunguje, jak má.

Kniha Zdravá střeva sice nemá odpověď na všechno, a sami autoři uznávají, že zatím více nevědí než vědí. Přesto pro své rodiny už sestavili základní bezpečný plán pro životní styl zaměřený na výživu mikrobioty, včetně receptů a jídelníčků – a dělí se o něj se svými čtenáři. V tomto důležitém a poutavě napsaném titulu autoři zkoumají bezpečné alternativy k antibiotikům, zaměřují se na fermentovanou stravu, probiotika a prebiotika i další změny stravovacích návyků a životního stylu, které posilují zdraví mikrobioty.

Díky této knize nahlédnete nejen do oblasti, která je rozhodující pro vaše zdraví, ale také do oboru, jehož hvězda teprve vychází.
________________________________________________________________________________________________________

Co je to mikrobiota a proč bychom se o ni měli zajímat na úplně prvním místě 
(ještě předtím, než začneme svou kondici či zdravotní potíže řešit jinak)

Jaké nečekané a zásadní souvislosti mezi rozmanitostí naší mikrobioty a zdravím 
(mj. obezitou i duševními chorobami) objevili vědci v posledních letech

Jak je možné, že spolu mozek a střevo tak živě komunikují, a proč to není mozek,
kdo má právo veta

Jak souvisí konzumace jogurtu s úzkostí

Proč se mikrobiota každého z nás radikálně liší, jak se dědí, jak se vyvíjí a čím strádá

Že přenos střevní mikrobioty z jednoho jedince na druhého (transplantace) často vede k zlepšení zdraví (a je zdokumentován i přenos některých psychických vlastností)

Proč je zdravé chovat psy, nepřehánět to s dezinfekcí a zejména se vyhýbat antibiotikům,
pokud to není nezbytně nutné

Že vláknina, kvašené (fermentované) potraviny a některé obiloviny v žádném případě nesmí zmizet z našeho jídelníčku, jinak nám mikrobi vyhynou

Proč je v pořádku občas (nebo dočasně) trpět meteorismem

Co přesně ve střevech způsobuje konzumace masa a co s tím můžeme dělat

Jak fungují a čemu poslouží probiotika, prebiotika a kdy je vhodné je užívat

Jak snížit riziko přemnožení patogenů a rezistentních život ohrožujících infekcí typu C. difficile, když se nemůžete vyhnout antibiotické léčbě

Jak může stav mikrobioty ovlivnit kvalitu stáří a ovlivnit délku života

A vůbec: čím správně vyživovat našeho souputníka mikrobiotu – tu vlastní, našich dětí i blízkých
(s recepty pro každý den postavenými tak, aby se snadno dělaly, chutnaly a nešidily mikrobiotu)

Dokumenty ke stažení (1)

Ke stažení

Diskuse (0)

V diskuzi není zatím žádný příspěvek, buďte první!

Nové téma

E-mail není v diskuzi zveřejněn
Provozovatel je oprávněn nezveřejnit příspěvky, které jsou v rozporu se zákonem nebo jinak nevhodné.

Doporučené produkty

Carolyn Deanová: Zázrak jménem hořčík

č.: 9788074629983

Významným nedostatkem hořčíku údajně trpí každý třetí z nás.

na dotaz

348.00 Kč278.40 Kč
s DPH

Detail

Sanjiv Chopra, David Fisher: Velká pětka

č.: 9788072526796

Pět jednoduchých opatření, která můžete začít plnit, abyste žili delší a zdravější život

skladem

269.00 Kč99.00 Kč
s DPH

DetailKoupit

James DiNicolantonio: Pravda o soli

č.: 9788075652355

... protože soli je zapotřebí! Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít

skladem

298.00 Kč238.40 Kč
s DPH

DetailKoupit

Mark Sircus: Jedlá soda–přírodní léčba

č.: 9788075650955

Noční můra farmaceutického průmyslu.

skladem

288.00 Kč230.40 Kč
s DPH

DetailKoupit

Anthony William: Mystický léčitel Edgar Cayce naší doby

č.: 9788073594800

Uzdravte se. Užasnete, jak je to snadné. Funguje to.

skladem

399.00 Kč340.00 Kč
s DPH

DetailKoupit